Meta leírás

A meta leírás (angolul meta description) egy olyan meta tag, amely a keresőmotorok számára ad egy rövid, kb 160 karakter hosszú leírást az adott weobldal tartalmáról. Ezt a leírást jeleníti meg a Google találati oldalán a cím (title) és az URL alatt a SERP snippetben.

Online Marketing Szótár > Meta leírás

Meta leírás

Mi az a meta leírás és mire jó?

A meta description (meta leírás) egy olyan a szövegrész, amit a Google a találati oldalán (SERP) használ fel, és ennek segítségével teszi egyértelművé a felhasználó számára, hogy miről szól az adott tartalom. A meta leírás ideális hossza 155-160 karakter.

meta leírás (meta description)

A meta leírást az alábbi formában kell megadni a forráskódban:

<meta name="description" content="Ide írd a meta leírást, maximum 160 karakterbern."/>

Ha WordPress weboldalt használsz, akkor a Yoast SEO plugin ingyenes és fizetős verziója is segít a meta leírás beállításában.

yoast meta box 4

Javaslatok a meta leírással kapcsolatban:

  • A meta description hossza ideális esetben 150-160 karakter között van. Lehet ennél kevesebbet is írni, de ha többet írsz, akkor az valószínűleg már nem fog megjelenni teljes egészében.
  • A meta leírás tartalmazza az adott weboldal kulcsszavait, témáját. Akár ragozott, akár ragozatlan formában.
  • A meta description célja, hogy összefoglalja az olvasónak a tartalom lényegét.
  • Próbáld meggyőzni ebben a 2 mondatban, hogy a Te találatodat válassza, ne a másokét a találati listában.

Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

meta kulcsszavak tag

Aki valaha foglalkozott már weboldal optimalizálással, bizonyára szembesült az ellentmondó információkkal és városi legendákkal, melyek a meta kulcsszavak (meta keywords) létjogosultságát lengik körbe.
tartalmi seo szempontok

Gondolkoztál már azon, hogy vajon melyik on-page seo elem a legfontosabb? Melyik a legkevésbé fontos? Én igen. Úgyhogy ennek jártam utána több teszt keretében.