seo szövegíró állás

Szövegíró állás

Nyitottak vagyunk. A világra. És jó szövegírók jelentkezésére is.

Munkakör

Szövegírót keresünk:

 • főállásban vagy akár részmunkaidőben is
 • havi szövegírási feladatokra

Ami fontos, hogy nem “kreatív szövegírókat” keresünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem “jól csengő kampányszlogeneket” kell kitalálnod, ahol be kell férni épp 32 karakterbe. Hanem szakmai blogposztokat kell gyártani ügyfelek számára.

Ezek jellemzően 4000-5000 karakter hosszú szövegek, amik egy témát részletesen vesznek végig. A mostani szövegíróink a gyakorlatban 2-4 oldalas anyagokat raknak össze Google Docs-ban. Tőled is ezt várjuk majd. A tartalmakat mindig előző hónap végén egyeztetjük, tehát pontosan tudod, hogy:

 • a következő hónapban hány tartalmat kell írnod
 • milyen témában kell ezeket megírni
 • mi a határidő, amikorra kész kell legyenek

Vagyis nem aznap kapsz a nyakadba 6 cikket, amit sürgősen és azonnal le kell adni, hogy utána hetekig ne nézzen rá senki. Hanem 1 hónappal előre tudod, hogy mit, mennyit, mikorra kell elkészíteni. A beosztást onnantól kezdve akár saját magad is intézheted. A lényeg, hogy a cikk jó minőségben és határidőre elkészüljön.

Milyen típusú cikkeket szoktunk írni?

 • blogposztok
 • kategória szövegek
 • vázlatok és wireframek alapján történő szövegírás

Az ügyfelek között megtalálható több ismert hazai márka, kereskedő cég, egészségügyi szolgáltató vagy épp webáruház is. Minden szövegírónál törekszünk arra, hogy olyan témákon dolgozzon, amihez ért. Tehát ha nem mozogsz otthonosan a routerek és polisztirolvágók világában, akkor nem ilyen szövegeket fogsz kapni. De ha érdekel a divat, az egészségügy, állatok vagy épp a gazdasági témák, akkor tudunk ilyen szövegírást adni. Egyszerre dolgozunk B2C és B2B cégekkel is, úgyhogy tényleg a piac minden szegletéből lehet választani. Ha megszeretsz egy konkrét témát és ügyfelet, akkor pedig viheted minden hónapban fixen azt a projektet.

A szövegek mennyiségét havi keretben szoktuk megállapítani. Egy jó szövegíró teljes állásban havi 25-30 szöveget meg tud írni, de napi minimum 1 tartalommal kell számolni.

Dolgozhatsz tőlünk az irodából (Budapest, Bartók Béla út), otthonról vagy akár utazás közben is. A home office lehetősége is adott, de heti min 1-2 alkalommal jó, hogyha be tudsz járni. A csapat egy része például minden nap bejár, mert jó a hangulat, mindenkinek van saját helye, de lehet akár álló asztalnál is dolgozni, vagy épp egyedül egy csendes szobában is, ha fókuszálni kell. A környéken számos ebédelési lehetőség van, de hozhatod a saját ennivalódat is, mert teljes értékű konyha is van az irodában (mikróval, mosogatógéppel, tűzhellyel).

A szövegírás mellett adódhat olyan eset, amikor közvetlenül az ügyféllel is egyeztetned kell, de a terület mindig az adott cikkre vonatkozik majd. Tehát nem kell SEO szakmai kérdéseket megválaszolnod vagy épp grafikai anyagokat csinálnod. Az nem elvárás, hogy teljesen önállóan kezelj ügyfeleket. Ezt a feladatot a projektmenedzserek végzik majd helyetted. A lényeg, hogy jó szövegeket írj és azért ne ijedj meg attól, ha kapsz egy emailt vagy kommentet a Google Docs szövegben és arra önállóan válaszolni kell.

A munkavégzéshez összesen egy laptopra van szükség. Ha van sajátod, az a legjobb. Bátran dolgozhatsz rajta.

A munka előnye, hogy:

 • első kézből láthatsz bele egy SEO ügynökség működésébe.
 • ha érdekel a keresőoptimalizálás, akkor a munka során megtanulhatsz kulcsszavakat kutatni, kifejezetten SEO fókuszú szöveget írni
 • valamint jobb szövegíró is válik belőled, aki nem csak barokk körmondatokban tud felesleges karaktereket írni, amit utána senki nem fog elolvasni, de közben ki lehet érte számlázni a karakter felárat, ugyanakkor voltaképpen…
 • megtanítunk strukturáltan és letisztultan írni, amiből szövegíróként is profitálni tudsz
 • olyan területeket ismerhetsz meg a kutatás és szövegírás során, amik mindig is érdekeltek, de nem tanítottak meg rá soha (pénzügy, kertészkedés, lakberendezés)
 • a cikkeidet és írásaidat tényleg olvasni fogják (mivel jól szerepelnek majd a Googleben)
 • a munkád így valódi üzleti és szellemi értéket teremt

Mindezek felett térítésmentesen hozzáférhetsz az összes online képzésünkhöz: https://thepitch.hu/online-marketing-kepzesek/ illetve a belsős képzési anyagokhoz is, hogyha szeretnéd továbbképezni magad. A csapat segítőkész, junior, medior és szenior kollégáktól is tudsz napi szinten segítséget kérni.

Elvárások

Ezeknek mindenképpen meg kell felelned:

 • Korábbi szövegírási tapasztalat és ezek referenciaként történő felmutatása
 • Szoftverismeret: G-Suite (Google Docs, Google Sheets)
 • További kompetenciák: helyesírás, pontosság, határidők betartása, konstruktív kooperáció a csapattal

Előnyt jelent

 • WordPress ismerete
 • írásban is biztos angol nyelvtudás
 • ha írtál már olyan SEO szöveget, ami a Google találatok között jelenleg a Top 5-ben szerepel

Ha ezeknek az előnyöknek bármelyikével is rendelkezel, akkor azt bátran tüntesd fel a jelentkezés során.

Jelentkezés

Ha úgy döntesz, hogy jelentkezel, küldj egy emailt a hello@thepitch.hu címre ezzel a tárggyal: “The Pitch – Szövegíró állás jelentkezés”

A levélhez:

 • csatold az önéletrajzod / Linkedin profilodat
 • linkelj be / csatolj legalább 2 olyan szöveget, amit Te írtál
 • néhány mondatban vagy bullet pointban foglald össze, hogy miért szeretnél velünk dolgozni
 • küldd el a fizetési igényedet!

A jelentkezéseket egyenként fogjuk átnézni és emailben küldjük majd a felmerülő kérdéseinket.

Ha viszont neked merülne fel bármilyen kérdésed a munkával kapcsolatban, akkor azt bátran küldd el már a jelentkezéssel együtt. Ha pedig szeretnél beszélni a jelenleg nálunk dolgozó szövegírókkal, hogy milyen nálunk dolgozni, akkor velük is össze tudunk kötni.

Gyakran ismételt kérdések

Nekem vannak saját ügyfeleim, de jó lenne mellett bedolgozni nektek is. Lehet ilyet?

Igen, lehet. De csak abban az esetben, hogyha nincs átfedés az ügyfelek között. Azaz ha te dolgozol egy adott céggel, és mi pedig azon a piacon egy másik szereplővel dolgozunk, akkor nem fogunk tudni munkát adni.

Nekem nincs egyelőre komoly szövegírói tapasztalatom, teljesen pályakezdő vagyok. Így is jelentkezhetek?

Igen, bár a dolgod nehezebb lesz. Ha viszont egy általunk adott teszt szövegírás során be tudod bizonyítani, hogy nagyon jó szöveget tudsz írni, akkor nincs akadálya, hogy nekünk dolgozz.

Én egy nagy ügynökségnél vagyok kreatív szövegíró (copywriter). Jelentkezhetek?

Persze. De a tapasztalatunk szerint a SEO szövegírás kicsit másabb, mint a kreatív szövegírás. Egy jó szövegíró persze mindenféle szöveggel meg tud birkózni. Míg egy kreatív szövegnél büszkén tudod mesélni a TV hirdetés vagy plakátkampány során, hogy “nézzétek, ezt is én írtam”, addig SEO szövegnél ez az élmény azért elmarad. Itt az elismerést abban lehet főként mérni, hogy amit írsz, az a Google első találatai között van. Ezért nem fognak díjakat adni, nem kapsz érte Effie-t, cserébe ezrek vagy akár százezrek fogják a te szövegedeidet olvasni nap mint nap, akár éveken keresztül.

Én csak pár hónap múlva tudnék kezdeni, nem azonnal. Így is jelentkezhetek?

Igen. Bátran.