Közösségi média

A közösségi média az online média egy formája, ahol az elkészült tartalmakat a felhasználók készítik és töltik fel. Ezt a felhasználók által készített tartalmat hívják angolul user generated content-nek (UGC). A közösségi média (angolul social media) felhasználó már csak fogyasztják tehát a tartalmat, hanem ők maguk gyártják is. A közösségi média felületeinek számos formája létezik. Ide tartoznak egyes blogok, közösségi oldalak, fórumok, videó és képmegosztó portálok is. A legismertebb közösségi oldalak a Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Tumblr, Snapchat.

Online Marketing Szótár > Közösségi média

Közösségi média

Mi az a közösségi média (social media)?

A közösségi média az online média egy formája, ahol az elkészült tartalmakat a felhasználók készítik és töltik fel. Ez a user generated content (UGC). A közösségi média (angolul social media) felhasználó már csak fogyasztják tehát a tartalmat, hanem ők maguk gyártják is. A közösségi média felületeinek számos formája létezik. Ide tartoznak egyes blogok, közösségi oldalak, fórumok, videó és képmegosztó portálok is.

A legismertebb közösségi oldalak

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • TumblrSnapchat.

Bár több helyen is hallani és olvasni, de a social media nem egyenlő a szociális médiával. Ez a kifejezés félrefordítása, a használata semmilyen esetben sem ajánlott.


Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

facebook képméret

Ebben a cikkben hasznos és praktikus tanácsokat találsz arra vonatkozóan, hogy 2019-ben milyen Facebook borítókép méreteket érdemes használni. Sőt mindenhol készítettem Photoshop (PSD) templateket is, amelyeket le is tudsz ingyen tölteni.
hatékony facebook marketing

A lookalike (hasonmás) közönségek remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy pontos és szofisztikált módon határozzuk meg a Facebook hirdetéseink célcsoportját. Ezzel pedig jelentősen növelhetjük a hirdetések hatékonyságát.
Facebook hirdetés esettanulmány

Ismerd meg a WpKurzus példáján keresztül, hogy miként lehet nulláról felépíteni egy infoterméket áruló weboldalt és ehhez hogyan kell egy sikeres Facebook hirdetési kampányt összerakni akár kevés pénzből is.

Közel egy éve ért véget az amerikai- és világtörténelem egyik legérdekesebb elnökválasztása, ahol Donald Trump végül legyőzte Hillary Clintont. Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogy Trump és csapata hogyan használta fel a digitális és online megoldásokat, hogy megnyerje a választásokat.
instagram képméret

Négyzet, téglalap, fekvő kép, álló kép? Segítünk eligazodni az Instagram képméret és videóméret útvesztőjében!