Algoritmus változás

Néhány algoritmus változás úgy megy végbe, hogy teljesen észrevétlen marad. Ugyanakkor a nagyobb algoritmus változások nagyon gyorsan észrevehetővé válnak, bár míg teljesen kigördül és használatba kerül, az beletelik néhány hétbe. Az algoritmus változásoknak 3 formája van: algoritmus frissítés, algoritmus felfrissítés és új algoritmus.

Online Marketing Szótár > Algoritmus változás

Algoritmus változás

Néhány algoritmus változás úgy megy végbe, hogy teljesen észrevétlen marad. Ugyanakkor a nagyobb algoritmus változások nagyon gyorsan észrevehetővé válnak, bár míg teljesen kigördül és használatba kerül, az beletelik néhány hétbe. Az algoritmus változásoknak 3 formája van:

  1. Algoritmus frissítés: A keresőmotor megváltoztat néhány jelzést, faktort a kereső algoritmusban.
  2. Algoritmus felfrissítés: A keresőmotor újrafuttat egy már létező algoritmust, amelyben ugyanazok a jelzések és faktorok vannak meg változatlanul, ami a legutóbbi alkalommal is.
  3. Új algoritmus: A keresőmotor egy teljesen új algoritmust vezet be, hogy javítsa a keresések minőségét. Pl.: Google Panda, Google Pingvin.

Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

fontos google algoritmus frissítések

A Google minden hónapban több száz apró módosítást végez a keresőjének az algoritmusában. Ezek közül csak néhány kap nagy sajtóvisszhangot. Azok is jellemzően azért, mert egész iparágakat képesek felforgatni.
Google algoritmusok

Az elmúlt években a Google több komoly algoritmus frissítést is kiadott. Gondoljunk akár a Pingvinre, Pandára vagy a Medicre. Ez a cikk ezeket gyűjti össze.