Spam

A spam egy olyan elektronikus üzenetet jelent, amelyet egyszerre sok embernek küldenek el, az illetők beleegyezése nélkül.

Spam

A spam jelentése

A spam egy olyan elektronikus üzenetet jelent, amelyet egyszerre sok embernek küldenek el, az illetők beleegyezése nélkül.

Spam a keresőoptimalizálásban

A SEO spam, másnéven spamdexing egy olyan black hat SEO tevékenység, amelynek az a célja, hogy a keresőmotorok előkelő helyeire hozzon olyan oldalakat, aminek semmi keresnivalójuk nem lenne ott. A spamdexing esetében használt technikák közül néhány:

  • Rejtett szöveg: a háttér színével megegyező, látogató számára nem látható szöveg.
  • Automatikus fordítás: a weboldal fordítóprogrammal történő lefordítása több, különböző nyelvre. Sokszor értelmetlen szövegek lesznek a fordítás eredményei.
  • Link spamming: linkek elhelyezése különböző fórumokon és blogokon komment formájában.

A spam szó eredete

Két különböző történet is van arról, hogy miért nevezik így a kéretlen üzeneteket. Az első szerint egy Monthy Python dalból származik, amelynek a szövege: „Spam spam spam spam, spam spam spam spam, lovely spam, wonderful spam”. Maguk az üzenetek is olyanok, mint ez a dalszöveg: véget nem érő értelmetlen szövegek ismétlése.

A másik történet szerint a Dél-Karolinai egyetem kutatói nevezeték el így, mert sok közös tulajdonságuk van a löncshússal (angolul: spam):

  • Soha senki nem kéri
  • Senki nem szereti
  • Néha egészen finom, mint az ilyen emailek 1%-a, amit az emberek hasznosnak találnak

Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

email marketing tippek, trükkök

Sokan mondják, hogy az email marketing halott. De nincs igazuk. Most olyan email marketinges trükköket gyűjtöttem össze, amit neked is érdemes kipróbálnod.
fontos google algoritmus frissítések

A Google minden hónapban több száz apró módosítást végez a keresőjének az algoritmusában. Ezek közül csak néhány kap nagy sajtóvisszhangot. Azok is jellemzően azért, mert egész iparágakat képesek felforgatni.
Linképítés Keresőoptimalizálás

A linképítés során egy adott weboldalra minél több és minél erősebb külső linket próbálunk meg szerezni. Ezzel növeljük az oldal forgalmát és hitelességét. Ebben a cikkben az alapokat és sok linképítés tippet gyűjtöttem össze.