Webhelytérkép

A webhelytérkép (angolul sitemap) egy dokumentum vagy oldal, amely tartalmazza az adott webhely összes oldalát és dokumentumát. A webhelytérkép ideális formátuma az xml feed.

Online Marketing Szótár > Webhelytérkép

Webhelytérkép

A webhelytérkép jelentése

A webhelytérkép (angolul sitemap) egy dokumentum vagy oldal, amely tartalmazza az adott webhely összes oldalát és dokumentumát.

Mire jó a webhelytérkép?

A sitemap segít a keresőnek feltérképezni a weboldalt és megmutatja neki, hogy milyen oldalak találhatóak az adott domainen.

A sitemap ideális formátuma az xml feed.

webhelytérkép - sitemap

WordPress oldalak esetében a Yoast SEO plugin segítségével könnyen létre lehet hozni egy sitemapet.


Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

ikea webáruház keresőoptimalizálás audit

Az IKEA az egyik legismertebb bútor- és lakberendezési áruház. Évente milliók vásárolnak náluk és járnak a weboldalukon. Ebben az elemzésben egy SEO audit keretében azt néztem meg, hogy milyen a weboldal keresőoptimaliázálása, milyen hibák vannak az oldalon és hogyan kellene azokat javítani.

Az online elérhető tartalmak 91%-ára nem érkezik forgalom Googleből. Gyakorlatilag így van ezzel a híres budapesti vendéglő, a Rosenstein is. Egy hibás weboldal költöztetés miatt ugyanis a weboldalukat egyáltalán nem lehet megtalálni a Google keresőben.
SEO audit cover kép

Egy jó SEO audit segít végigelemezni hogy egy weboldal megfelel-e a modern keresők aktuális követelményeinek, és hogy valójában keresőbarát-e az adott oldal.