B2B

Az üzlettől üzletig vagy üzletek közötti kereskedelem (B2B) termékek, szolgáltatások, információ vagy pénz üzletek közötti cseréjét jelenti. A B2B a business-to-business rövid megfelelője, ami magyarul annyit tesz, üzlet-az-üzletnek. Tehát az egyik üzlet célcsoportja magánszemélyek helyett más üzletek.

B2B

Business-to-business kommunikáció

B2B kommunikáció során olyan információközlésről és kapcsolattartásról van szó, ahol a hirdető nem fogyasztókkal (B2C, azaz business-to-consumer), hanem üzletfelekkel kommunikál. Több B2C és DTC modellhez képest itt jellemző a többirányú kommunikáció (van feedback, visszacsatolás vagy akár konkrét párbeszéd is).

A B2B kommunikáció eszköztára

A B2B kommunkációhoz jellemzően a direkt csatornák kapcsolódnak. Ilyen eszközök lehetnek:

  • levél, postai és elektronikus küldemény
  • internetes (intranetes) felületek
  • telemarketing
  • sajtókapcsolatok, PR
  • esemény-marketing (event marketing)

A B2B kommunikációs tevékenység tartalma és formája

A kommunikáció esetében fontos megkülönböztetni, hogy első kapcsolatfelvételről / ajánlattételről van szó, vagy már meglévő, korábbi kapcsolatok ápolásáról (esetleg újraélesztéséről).


Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

nagyvállalati seo hiba

A keresőoptimalizálás során nem csak lehetőségek, hanem veszélyek is felbukkannak. Ilyenkor pedig könnyű hibákat elkövetni. Ezek egy része nem okoz komoly gondot. Máskor igen. Most a súlyos hibák közül gyűjtöttem össze párat.
vállalati hírnév - employer branding

A vállalati hírnév kialakításában komoly szerepe van az online tartalomnak és a SEO-nak. Ez pedig direkt hatással van az employer brandingre is.

Akár egyetlen jól célzott blogposzttal is meg lehet verni még nagyvállalatokat is SEO-ban. A cikk célja, hogy utat mutasson a nagy cégeknek milyen módon érdemes fejleszteni a tartalom alapú rendszereiket és kommunikációjukat.

Megújult az Aréna Pláza weboldala. Csak egy SEO hiba miatt nagyjából senki nem tudja megnézni most.