PPC

A PPC az angol "Pay Per Click" kifejezése rövidítése, magyarul kattintásonkénti fizetést jelent. Az online hirdetések egy olyan formája, amelyben a hirdető el tudja helyezni a hirdetését egy felületen. Ezután akárhányszor rákattintanak a hirdetésre, a hirdetőnek egy előre meghatározott összeget kell fizetnie a felület tulajdonosának. A legnépszerűbb hirdetési felületek a keresőmotorok és a weboldalak.

PPC

PPC jelentése

A PPC az angol „Pay Per Click” kifejezése rövidítése, magyarul kattintásonkénti fizetést jelent. Az online hirdetések egy olyan formája, amelyben a hirdető el tudja helyezni a hirdetését egy felületen. Ezután akárhányszor rákattintanak a hirdetésre, a hirdetőnek egy előre meghatározott összeget kell fizetnie a felület tulajdonosának. A legnépszerűbb hirdetési felületek a keresőmotorok és a weboldalak.

Hogyan működik a fizetett keresés?

Minden alkalommal, amikor van egy elérhető hirdetési hely a keresési találatok között egy aukció zajlik le a háttérben. Ennek során számos faktor alapján: pl. licit mérete, a hirdetése minősége eldől, hogy ki lesz az, aki az első helyen fog megjelenni a fizetett találatok között.

Ezek az árverések akkor kezdődnek, amikor valaki rákeres egy olyan kulcsszóra vagy kifejezésre, amely esetén léteznek hirdetők, akik ehhez a kulcsszóhoz kapcsolódó hirdetést szeretnének megjeleníteni. Az aukció győztesei lesznek azok, akik megjelennek a fizetett hirdetési helyeken.

Ahhoz, hogy valaki benevezzen ezekre az aukciókra az adott platformokon (pl. Google Ads) be kell állítaniuk a hirdetéseiket és el kell dönteniük, hogy milyen kifejezésekre szeretnének licitálni.


Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

google ads vagy google adwords cover

A Google 2018. június 27-én bejelentette, hogy 18 év használat után visszavonultatja az AdWords & DoubleClick brandeket és a Google Ads névvel helyettesíti.
google adwords könyv

Amikor PPC-ről (Pay-Per-Click) beszélünk, a legtöbb embernek 2 dolog jut egyből eszébe: a Facebook hirdetések és a Google hirdetések. Ebben a cikkben az utóbbit fogjuk górcső alá venni, annak is a Google Adwords részét.
Facebook hirdetés esettanulmány

Ismerd meg a WpKurzus példáján keresztül, hogy miként lehet nulláról felépíteni egy infoterméket áruló weboldalt és ehhez hogyan kell egy sikeres Facebook hirdetési kampányt összerakni akár kevés pénzből is.