RSS

Az RSS a Really Simple Syndication angol kifejezés rövidítése. Az RSS jelentése: nagyon egyszerű hírmegosztás. Bizonyos oldalak használnak olyan RSS feed-et, hírfolyamot, amelyekre fel lehet iratkozni egy RSS hírolvasóval. A feliratkozás lényege, hogy elég a hírolvasó tartalmát végignézni és nem szükséges az összes oldalt egyesével végiglátogatni, hiszen egy heylen áttekinthetjük az új tartalmakat.

RSS

RSS feed jelentése

Az RSS a Really Simple Syndication angol kifejezés rövidításe, hírfolyamot és hírfolyamra történő feliratkozást jelöl.

A legtöbb böngésző (Firefox, Safari, Internet Explorer) használható RSS olvasóként. Az internet egyik leghasználtabb RSS hírolvasója a Google Reader volt, ami 2013-ban szűnt meg.

Jelenleg a legnépszerűbb RSS olvasók közé az alábbiak tartoznak:

Az RSS hírolvasók között több típus is létezik:

  • felhőalapú RSS olvasók
  • asztali hírolvasók
  • adott készülékre, mobilra szabott hírolvasó programok

Ismert magyar RSS feedek:


Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

online brand és hírnév védelme

Mára egyre többen ismerik fel, hogy az offline márkaépítés mellett oda kell figyelni az online megjelenésre is. Sok területen pedig már erősebb is az online brand hatása és megelőzi az offline termékek által elérhető eredményeket.
nagyvállalati seo hiba

A keresőoptimalizálás során nem csak lehetőségek, hanem veszélyek is felbukkannak. Ilyenkor pedig könnyű hibákat elkövetni. Ezek egy része nem okoz komoly gondot. Máskor igen. Most a súlyos hibák közül gyűjtöttem össze párat.