Hitelesség

Az Authority (hitelesség) a jelzések és faktorok összessége, amiket a keresőmotorok használnak, hogy ezzel elérjenek oldalakat és rangsorolják őket.

Hitelesség

Ismertebb hitelességi mutatók

  • DA: Domain Authority (MOZ)
  • PA: Page Authority (MOZ)
  • DR: Domain Rating (Ahrefs)
  • UR: URL Rating (Ahrefs)

Moz

A legismertebb hitelességi mutató a Moz által kitalált és fejlesztett Domain Authority (DA) és Page Authority (PA), ami 0 és 100 közötti skálán mutatja egy adott domain vagy oldal hitelességét. A 0 a legkevésbé erős, a 100 a legerősebb domaineket jelöli.

Ahrefs

Emellett másik ismert authority mutató az Ahrefs által létrehozott Domain Rating (DR) és URL Rating (UR), ami kölcsönösen megfelethethető a DA és PA értékeknek. Ugyanakkor fontos tudni, hogy ezek más módszerrel kerülnek kiszámításra. De a DR és UR értékek is 0-100 közötti skálán mozognak.

Majestic

A piac harmadik legismertebb mutatója a Majestic SEO Trust Flow (TF) és Citation Flow (CF) értéke.


Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

seo podcast interjú

Ebben a SEO podcastben 1,5 órán keresztül beszélgettünk a legfontosabb SEO elemkről, mítoszokról, amiket sokan még mindig elhisznek, linképítési tippekről, trükkökről, a duplikált tartalomról és a gyakori átirányítási hibákról.
Linképítés Keresőoptimalizálás

A linképítés során egy adott weboldalra minél több és minél erősebb külső linket próbálunk meg szerezni. Ezzel növeljük az oldal forgalmát és hitelességét. Ebben a cikkben az alapokat és sok linképítés tippet gyűjtöttem össze.
A blogolás alapjai

Manapság szinte akárkiből lehet blogger, ráadásul már különösebb technikai tudás nélkül is! Ebben a cikkben azt vizsgáltam meg, hogy milyen szempontok szerint érdemes elindulni a blogolás útján, illetve hogy a különböző platformok használata milyen előnyökkel és hátrányokkal jár.