Meta

A meta szó jelentését legegyszerűbben a következő formulával lehet megadni: a "meta-X" egy X dolog X témáról. Például a metadata jelentése adat az adatokról.

Meta

Meta jelentése

A meta szó jelentését legegyszerűbben a következő formulával lehet megadni: a „meta-X” egy X dolog X témáról. Például a metadata jelentése adat az adatokról.

Meta tag jelentése és típusai

A meta tag egy olyan HTML kód típus, amely metaadatokat tartalmaz az adott oldalról. A látogató számára ezek a tag-ek nem láthatóak a weboldalon, de a keresőmotorok számára fontosak lehetnek. Az alábbiakban bemutatunk négy, a keresőoptimalizálásban is használatos meta tag-et:

  • Description meta tag (magyarul meta leírás): A meta leírás az egyik legfontosabb meta tag, amelyet keresőoptimalizálásban használunk. A keresőmotorok számára ad, egy rövid leírást az oldalunk tartalmáról.
  • Title meta tag (magyarul meta cím): A meta cím mind a felhasználók, mind a keresőmotorok számára fontos. A felhasználók a böngészőjükben a megnyitott oldal fülén láthatják ezt a címet. A Googl-ben pedig ez a cím az ami kékkel megjelenik, amikor a keresési találatokat listázza.
  • Keywords meta tag (magyarul: meta kulcsszavak): A meta kulcsszavak szintén az oldal tartalmára vonatkoznak, elvileg ezek köré a szavak köré épül a weboldalunk témája. A meta kulcsszavakkal való visszaélés miatt (pl. ezeknek a halmozása) mára a legtöbb keresőmotor, köztük a Google sem veszi figyelembe.
  • Author meta tag: A szerző meta tag az oldal szerzőjét jelöli meg.

 


Cikkek, ahol írtunk már erről a témáról

meta kulcsszavak tag

Aki valaha foglalkozott már weboldal optimalizálással, bizonyára szembesült az ellentmondó információkkal és városi legendákkal, melyek a meta kulcsszavak (meta keywords) létjogosultságát lengik körbe.