Blog ShopRenter vs UNAS: Melyik a legjobb bérelhető webáruház?
shoprenter vs unas bérelhető webáruház
Írta:

ShopRenter vs UNAS: Melyik a legjobb bérelhető webáruház?

Egy webáruház elindítása nem egyszerű feladat. Sokszor drága, időigényes, szaktudást igénylő munkáról van szó. Emiatt régebben csak azok tudtak webshopot üzemeltetni, akiknek volt már egy meglévő tőkéje és szakmai csapata. Mára ez viszont megváltozott.

Ennek a változásnak az egyik legnagyobb oka:

Létrejöttek a bérelhető webáruházak!

De miért ekkora sláger a webshop bérlés, melyik a legjobb bérelhető webáruház, és mit érdemes tudni róluk?

Ebből a cikkből most megtudhatod a részleteket!

Webáruház bérlés: Gyorstalpaló

10 évvel ezelőtt ha terméket szerettél volna értékesíteni az interneten, saját webshop motort kellett volna építened, az elejétől a végéig.

Ennek a költsége minimum több százezres (ha nem milliós) nagyságrendű volt. Nem elég egy fejlesztő, aki csak felépíti a működést – szükség van designerre, aki profi kinézetet ad az oldaladnak a kódhalmaz helyett.

webáruház bérlés

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az eladáshoz az is kell, hogy megtalálják az oldaladat és meg is győzd őket arról, hogy tőled vegyék meg a terméket.

Amint pedig az új trendekhez igazodva változtatni szeretnél valamin, újra fejlesztés szükséges, ami miatt folyamatosan a zsebedbe kell majd nyúlnod.

Erre a legtöbb kezdőnek nincs forrása. Egy bérelhető webshop motorra viszont van.

A bérelhető webshop jelentése az, hogy több ezer ügyfél nem saját magának fejleszti le a webshopot, hanem egy webshop bérléssel foglalkozó cégnek fizet egy jóval olcsóbb bérleti díjat. Ez a cég pedig lefejleszti a webshop motort rengeteg funkcióval, és ezt a bérlők rendelkezésére bocsátja.

Ez magával vonzza azt, hogy egy “egységes”, kevésbé testreszabható webshop motor fog létrejönni (hiszen nem tud több ezer ügyfél minden igényére megoldással előállni), de mégis annyira fejlett, hogy az ügyfelek nagy részének tökéletesen kielégíti az igényeit.

Tehát leegyszerűsítve: Kicsivel kevesebb testreszabhatóság és funkció. Cserébe sokkal kevesebb pénzért.

Kinek jó a webshop bérlés?

A fentiekből adódik, hogy ha sok funkciót szeretnél, többet kell fizetned.

Egy kezdő eladónak viszont nincs szüksége sok funkcióra, egyedi kinézetre – neki egy platformra van szüksége, ahol eladhatja a termékeit. Ehhez pedig tökéletes.

Tehát ha még nincs forrásod (pénz, idő, ember), akkor érdemes bérlésben gondolkodnod. Amennyiben viszont már kiépített pénzforgalommal rendelkezel, és hosszútávon szeretnéd árusítani a termékeidet online, akkor lehet, hogy a saját fejlesztésű webshop jobb választás lesz számodra.

De mégis melyiket kellene választanod?

A legjobb bérelhető webáruház

Bár a legnépszerűbb nem kifejezetten a legjobb – de mégiscsak van valamiféle kapcsolat a kettő között, elvégre az embertömegek a legjobb felé orientálódnak általában.

Pontosan ezen okból kifolyólag 2 bérelhető webshop motort fogunk végignézni több szempont alapján:

 • Ár
 • Design
 • Technikai tudás
  • Email hírlevél
  • Popupok
  • Külső marketing eszközök
  • Árösszehasonlítók
  • Banner lehetőségek
  • Követőkódok (pixel, GA, GSC, google ads)
 • UX könnyedsége
 • SEO
 • Ügyfélszolgálat

Talán ezek azok a faktorok, amik alapján érdemes lehet kiválasztani a saját webshop motort.

De melyik az említett két legnépszerűbb?

ShopRenter vagy UNAS?

Magyarországon a ShopRenter és az UNAS shop a leginkább keresett bérelhető webáruházak. Hogy teljes legyen a lista, és mindenki el tudja végezni a saját kutatását, a teljesség igénye nélkül felsorolunk még néhányat, amelyek nem mindegyike bérelhető webshop, de kétségtelenül népszerűek és alkalmasak online eladáshoz:

 • különböző online piacterek (vatera, jófogás, meska, etsy)
 • Facebook webáruház
 • Shopify (magyarul)
 • PrestaShop (magyarul)
 • OpenCart (magyarul)
 • Magento webáruház (magyarul)
 • WooCommerce webáruház (magyarul)

És most nézzük meg a két korábban említett céget.

Ahogy fentebb is írtuk, több szempontból is összehasonlítottam őket, hiszen minden webshop tulajdonosnak más-más szempontból lesz fontos, hogy kitől is bérli.

Ezért megnézzük:

 • marketing szempontból (mennyire könnyítik meg az célcsoport megtalálását)
 • technikai szempontból (mennyire könnyítik meg az eladást)
 • UX szempontból (mennyire egyszerű, kézenfekvő a használatuk)
 • És integrálási/mérési szempontból (mennyire jól működnek együtt más programokkal)

Mivel magyar webshop motorokról van szó, ezért nem meglepetés, hogy a székhelyük is magyar. Az UNAS egy soproni székhelyű cég, míg a ShopRenter debreceni.

Kezdjük az első és leglátványosabb tulajdonságnál.

Design

Ahogy majd látható lesz, a legtöbb feature-ben nem igazán van számottevő különbség a két cég kínálata között. Ez a designra is igaz.

Alapvetően sablonok közül lehet válogatni, amelyeket akár személyre is lehet szabni. Az egyes sablonoknál lehetőség van egy sablon fájl szerkesztő használatára is, amivel szinte teljesen testreszabható a design. Erről bővebb infót itt lehet elérni: https://www.shoprenter.hu/blog/sablon-fajl-szerkeszto. Bár ez nagyon szubjektív, de leginkább azt lehet olvasni az értékelésekből, hogy a ShopRenter sablonjai talán egy kicsit modernebbek, szebbek, mint az UNAS sablonjai.

Ezt mindenképpen érdemes személyesen megvizsgálnia mindenkinek, különösen akkor, ha a webshopjához elengedhetetlen a szép, igényes kinézet (mert mondjuk biztosító kötelek helyett kismama ruhákat árul).

UX

Mindannyian szeretjük az egyszerű, letisztult, magától értetődő megoldásokat, de egy kezdő eladónak különösen fontos lehet a webshop motor átláthatósága, egyszerűsége.

Ebből a szempontból az UNAS viszi a pálmát, mert egy kicsit talán egyszerűbb a kezelőfelülete, mint a ShopRenteré.

Ugyanakkor a ShopRenter-hez kell írnunk, hogy rengeteg ingyenes, elérhető oktatóanyaguk van, amelyeken nagyon részletesen elmagyarázzák, mit hogyan kell használni.

SEO

A marketing tudást egy weboldal esetén érdemes a keresőoptimalizálásra kihegyezni, hiszen talán ez az a marketing csatorna, amihez egy webshop sablon a legtöbbet hozzá tud tenni.

Ez az egyik olyan feature, amiben a legnagyobb eltérés mutatkozik a két cég között.

Az UNAS bár sok optimalizálási lehetőséget kínál, korántsem annyit, mint a ShopRenter.

Amennyiben külön SEO-fókuszú munkatárs fog foglalkozni a webshoppal, úgy nem biztos, hogy különbséget fog találni – de ha egy nem-hozzáértőnek lenne szüksége alap keresőoptimalizálási beállításokra, javaslatokra, úgy mindenképp a ShopRenter megoldása tud többet nyújtani.

Technikai tudás

Hírlevél: Mindkét webshop bérléssel foglalkozó oldalnak van saját email marketing rendszere, de elég széleskörű a támogatás a külső rendszerekre is mindkét cég esetében (pl.: MailChimp, Webgalamb, stb.)

Amennyiben külső email marketing rendszert használunk, teljesen elhanyagolható a különbség – de ha a cégek belső rendszerét szeretnénk használni, akkor ebben a tekintetben megint csak a ShopRenter tud többet felmutatni a fejlettebb automatizmusaival.

Popup: Az UNAS-nál rengeteg popup megoldással találkozhatunk (pl. Exit intent popup, ami akkor ugrik fel, ha a látogató el akarja hagyni az oldalt), a ShopRenter pedig a saját cégcsoportjába tartozó Optimonkot fogja felajánlani használatra, ami önmagában is egy viszonylag ismert cég nemzetközileg is.

Integráció: A ShopRenter is rengeteg külső marketing alkalmazáshoz kínál integrációt, de ebben az UNAS megelőzi, mert rengeteg Affiliate megoldás található náluk. Ezek között API-kat, szavazásokat, fórumokat, logisztikai és számlázási megoldásokat is találhatunk.

Követés/mérés: Mindkét cég esetében a fegyver arzenálhoz tartozik az alapkódok beillesztése (Google Search Console, Google Analytics, Google Ads, Facebook Pixel), illetve a Facebook áruházat is bármikor lehet rajtuk keresztül használni. Tehát itt lényegében semmiféle eltérés nem tapasztalható.

Árösszehasonlító oldalak: A ShopRenter natív támogatással 21 hazai és 10 nemzetközi oldalt támogat, míg az UNAS-nál főleg egyedi beállításokkal lehet operálni 40-féle paraméterrel és 6-féle fájl exporttal.

Ár

A két bérelhető rendszer árazásában is elég nagy eltérés mutatkozik.

Kezdjük a próbaidővel.

Mindkét rendszer 14 napos próbaidőt ad, amíg korlátlanul ki lehet próbálni a funkcióikat, megoldásokat.

Az éves és a havi előfizetés között durván 10-20% különbség van, a ShopRenter esetében inkább 20, míg az UNAS-nál inkább 10. Ezt a ShopRenter ki is hangsúlyozza az oldalán, mennyit spórolsz az éves előfizetéssel a havihoz képest:

bérelhető webshopok árazása

Ezért ha hosszútávon gondolkodsz, és belefér a büdzsédbe, mindenképp gazdaságosabb az éves előfizetést választani – bármelyiket is választod.

Az árakat tekintve (havi viszonylatban) az UNAS-nál 3.000 Ft-tól, míg a ShopRenternél 5.000 Ft-tól kezdődnek a csomagok. Ezt feltöltött termékenként számítják, mindkettő induló csomag 1.000 db terméket tartalmaz.

A következő, 5.000 db-os termékfeltöltésnél már nagyobb az árkülönbség, ~4.500 és ~10-12.000 Ft, tehát az UNAS érezhetően olcsóbb.

 ShopRenterUNAS
Legkisebb csomagBronzStandard
Megengedett termékszámmax. 1000 termékmax. 1000 termék
Ingyenes próbaidő14 nap14 nap
Havi ár4990 Ft + ÁFA2490 Ft + ÁFA
Éves ár4158 Ft + ÁFA (havonta)2190 Ft + ÁFA (havonta)
Mobilbarát++
Letölthető termékek++
Analitika++
Raktárkezelés ++
Elektronikus fizetés- (csak nagyobb csomagban)+
Vásárlói csoportok+-
Cross-selling+- (csak nagyobb csomagban)
Upselling+- (csak nagyobb csomagban)
Interface, UXKözepes (rengeteg ingyenes képzés)Egyszerű
DesignModern (nagy választék sablonban)Átlagos (közepes választék sablonban)
Marketing (SEO fókusz) támogatásNagyKözepes
Technikai tudásKözepesKözepes

Összegzés – melyiket válaszd?

Az elemzésből tisztán látszik az “UNAS vagy ShopRenter” kérdésben, hogy a két bérelhető webáruház motor egy kicsit más piaci szegmenst céloz.

Amennyiben kezdő vagy, szűk a büdzséd, még sosem csináltál webáruházat és nem akarsz egy nagy befektetésbe beleugrani, mindenképpen az UNAS-t válaszd. (Ráadásul ezzel a kuponkóddal (b893-31460) 10% kedvezményhez is tudsz jutni.) Egyszerűbb az interface, átláthatóbb, olcsóbb – viszont éppen ezért funkcióit tekintve kevesebbet is tud, mint a ShopRenter.

Amennyiben már nem vagy kezdő, és tényleg hosszú távra tervezel (pl.: A már működő, bevételt generáló céged termékeit szeretnéd online is árusítani, ezért van mögötted hátország), úgy inkább a ShopRenter használata ajánlott.

De első lépésként mindenképpen azt ajánlom, hogy mindkét oldalról szerezd meg a 14-napos próbaverziót, és próbáld ki az összes funkciót. Fontos, hogy ne csak azokat, amikre jelenleg szükséged van, hanem azokat is, amikre hosszútávon, 1-2 éves távlatban akár szükséged lehet.

A ShopRenter 14-napos próbaverzióját ide kattintva érheted el vagy használd ezt a kuponkódot 10% kedvezményért: SR_ID499_0528RG.

Az UNAS 14-napos próbaverzióját pedig ide kattintva. Ezzel a kuponkóddal pedig 10% kedvezményhez tudsz jutni: b893-31460


Hozzászólások

Moderáld magad – vagy mi fogunk. :)
Na jó, nem fogunk, szóval csak ésszel!