Blog A legjobb Google Adwords könyvek (angol nyelven)
google adwords könyv
Írta:

A legjobb Google Adwords könyvek (angol nyelven)

Amikor PPC-ről (Pay-Per-Click) beszélünk, a legtöbb embernek 2 dolog jut egyből eszébe: a Facebook hirdetések és a Google hirdetések. Ebben a cikkben az utóbbit fogjuk górcső alá venni, annak is a Google Adwords részét.

Bár a blogon jellemzően csak SEO témáról írunk, de nem szabad elfelejteni, hogy a keresés alapú hirdetései formánál a Google Adwords (ma már Google Ads) az egyik leghatékonyabb reklámozási forma. De az elkezdése korántsem egyszerű. Egyrészt azért, mert a SEO-val ellentétben az AdWords-nél nem csak az időddel fizetsz, hanem pénzzel is, amikor ki akarod próbálni. Ezért érdemes tudatosan nekikezdeni és nem elégetni az első sok ezer forintot. Ráadásul ma már AdWords kuponokat se osztogatnak olyan könnyedén mint a hősidőkben. Ezért ingyen kredit se akad olyan könnyen, amin tesztelni lehetne. Ezért érdemes a tudásodat néhány ezer forintból megalapozni mielőtt jelentős összeget égetnél el feleslegesen.

Ezért összeszedtem azokat az angol nyelvű könyveket, amelyek lefektetik neked a Google Ads alapelveit, és friss, érdekes és aranyat érő tudást adnak.

A listában lévő könyveket folyamatosan frissítik, bővítik, kiegészítik – így biztosan naprakész tudást fogsz kapni a Google Adwords világáról.

Viszont az elolvasásukhoz szükséged lesz angol tudásra, mert ezek csak angolul érhetőek el.

Google Adwords könyvek 2019-ben

1. Google Adwords: A Quick Beginners’ Guide to Using Google Adwords

Amennyiben még kezdő vagy a Google reklámok világában, ezt a könyvet mindenképpen érdemes elolvasnod.

Friss könyv, és szinte mindent részletesen tárgyal: A kulcsszókutatástól kezdve a konverzió optimalizáláson át a kampányokig és a negatív kulcsszavakig.

Ez a könyv remek gyorstalpaló, ami után már el is tudsz kezdeni tesztelgetni saját magad az Adwordsben!

Beginners Guide to Using Google Adwords könyv

Amazon link: https://amzn.to/2HaVH1a

2. Ultimate Guide to Google AdWords: How to Access 100 Million People in 10 Minutes

A világ legnépszerűbb Google Adwords könyve. Folyamatosan frissített tudás (már az 5. kiadásról van szó), egyre információgazdagabb bekezdések, és az alapokon kívül olyan haladó technikák, mint a licitálási stratégia, automatizációs lehetőség és reklám bővítmények.

A könyv egyik legjobb része, hogy a szerzők bemutatják a saját tapasztalataikat a technikákról, eszközökről és trükkökről.

Amennyiben komolyan gondolod az Adwordsöt, ez a könyv legyen a listádon.

ultimate guide to google adwords

Amazon link: https://amzn.to/2H9bldC

3. Google Ads (AdWords) Workbook: Advertising on Google Ads, YouTube, & the Display Network

Ennek a könyvnek már a címében is a frissített név van (AdWords helyett Ads).

Az Amazon bestseller listáján előkelő helyen áll Adwords témában, és –ahogy a címben is láthatod– nagyon frissen tálalja az Adwords kezelési felületét, remek Worksheeteket ad, és ingyen eszközöket kínál.

Nem kizárólag az Adwords-re fókuszál, hanem a Google összes reklámfelületére, legyen az a Display Network vagy akár a YouTube.

Google Ads workbook

Amazon link: https://amzn.to/2ZcLyLC

4. Advanced Google AdWords

Ez a könyv már a 3. kiadását élte meg, és azokat a haladó technikákat és trükköket mutatja meg, amiket a Fortune 500-as cégek is alkalmaznak a Google hirdetési rendszereiben.

Az elméleti tippek mellett az AdWords működését és a funkcióit is megmutatja, így egy elég robusztus – de borzasztóan hasznos könyv.

advanced google adwords

Amazon link: https://amzn.to/2ZaUsFs

5. Mastering Google Adwords: Step-by-Step Instructions for Advertising Your Business (Including Google Analytics)

Nagyon friss könyv, ami lépésről lépésre vezet végig azon, hogyan válhatsz profivá az Adwordsben.

Amiben más, mint a többi, az az, hogy a Google Analytics-et is bemutatja.

Ez azért fontos, mert a Google Ads és a Google Analytics teljes mértékben egymás kiegészítői. Aki hatékonyan szeretne reklámozni, annak követnie kell, hogyan teljesítenek a reklámjai, mit csinálnak a reklámokból beérkező emberek az oldalán, meddig maradnak, mire kattintanak, … és pontosan ezt mutatja meg a Google Analytics.

mastering google adwords

Amazon link: https://amzn.to/2Z5oOsR

Összegzés

Amennyiben a Google Ads minden előnyét szeretnéd kihasználni, érdemes a fenti 5 Google AdWords könyv mellett más forrásokból is tanulni.

Vedd igénybe az online fellelhető egyéb formátumokat is. Ilyenek lehetnek a:

  • tanfolyamok
  • podcastek
  • szakmai blogok
  • szakmai videók

Van olyan angol nyelvű könyv, aminek a listán lenne a helye, de nincs? Írd meg kommentben!


Hozzászólások

Moderáld magad – vagy mi fogunk. :)
Na jó, nem fogunk, szóval csak ésszel!